Parcarea supraetajată de pe Strada Brașovului, realizată de Administraţia Domeniului Public

Data actualizării: Data publicării:
Parcare_Brasovului_Crisul
sursă: Primăria Oradea

Parcarea supraetajată de pe Strada Braşovului din Oradea, între Spitalul Militar şi magazinul Crişul, va fi realizată de Administraţia Domeniului Public, a anunţat astăzi Primăria Oradea. Construcţia va avea cinci nivele şi o capacitate de aproximativ 400 de locuri.

Parcare_Brasovului_Crisul
sursă: Primăria Oradea

Parcarea va fi construită în termen de 11 luni pe o suprafaţă de 2176 de metri pătraţi pe care Municipiul Oradea îl pune la dispoziţie pe Strada Brașovului, o zonă centrală aglomerată.

Vor fi, în total, un demisol şi cinci nivele supraterane, dintre care ultimul va fi o terasă. Intrarea și ieșirea din parcare se vor face din strada Brașovului, prin amenajarea a două benzi suplimentare.

„Parcarea (...) este gândită folosind soluția palierelor decalate interconectate prin trei rampe, două amplasate la extremități cu un sens de circulație și una centrală cu dublu sens. Circulațiile interioare se vor desfășura cu sens unic”, se arată în comunicatul primăriei locale.

În zona barierelor de la intrare vor fi puse avertizoare de gabarit maxim și va fi indicat numărul locurilor de parcare disponibile. Accesul pietonal se va face cu două ascensoare cu o capacitate de 8 persoane, iar parcarea va avea şi locuri pentru persoane cu dizabilități şi biciclete. La nivelul etajului al doilea va fi amenajată o pasarelă peste Strada Braşovului, care va face legătura între parcare şi centrul comercial şi ale cărei costuri vor fi suportate de firma care administrează magazinul.

Investiţia totală ajunge la 17,2 milioane de lei.

„Plata lucrărilor se va face eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la recepția la terminarea lucrărilor. (...) Au fost aprobate creditele de angajament pentru perioada 2021-2025 în valoare de 3.440 mii lei pe an, pentru realizarea obiectivului de investiții”, au transmis reprezentanţii administraţiei orădene.

După finalizare construcția va fi integrată în domeniul public al Municipiului Oradea.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri