Sari la conținut

Parlamentarii bihoreni şi-au preluat mandatele

Cei 13 deputaţi şi senatori care vor reprezenta Bihorul în Parlamentul României şi-au preluat astăzi mandatele. PSD, PNL şi UDMR vor avea fiecare câte patru reprezentanţi. Marea surpriză vine din partea USR Bihor, care a câştigat un mandat de deputat în noul legislativ.

Mandatele au fost predate într-o scurtă ceremonie, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Bihor.

Printre reprezentanţii Bihorului în noul legislativ se regăsesc atât foşti parlamentari, cât şi figuri noi. UDMR-istul Szabo Odon este unul dintre cei care astăzi şi-a început cel de-al doilea mandat de deputat.

"Aş dori, dacă se poate, să am parteneri în a simplifica legislaţia în momentul de faţă, pe de o parte, şi în al doilea rând să primim posibilitatea de a impune cât mai mult din programele noastre politice cu care ne-am prezentat în alegeri", a declarat Szabo Odon.

Aflată la primul mandat în Parlamentul României, social-democrata Adelina Coste susţine că abia aşteaptă să se apuce de lucru şi să pună în aplicare promisiunile din campania electorală.

"În primul rând creşterea calităţii vieţii fiecărui bihorean. Şi asta va fi primordial pentru PSD în acest mandat."

În schimb, mari perdanţi ai alegerilor parlamentare, liberalii anunţă vremuri grele.

"Cu îngrijorare pentru România, cu îngrijoare pentru Bihor, pentru Oradea. Cu îngrijoare pentru cetăţenii României. Şi, nu în ultimul rând, cu îngrijorare pentru Partidul Naţional Liberal, un partid la care ţin atât de mult", a declarat Ioan Cupşa, parlamentar din partea PNL Bihor.

Una dintre marile surprize ale alegerilor a reprezentant-o intrarea în Parlament a Uniunii Salvaţi România, un partid născut în vară.

"În judeţul Bihor am luat zece mii de voturi, în condiţiile în care suntem 30 de membri, cu resurse mici, dar am încercat să facem tot ce am putut ca să iasă cât mai bine", spune Silviu Dehelean, parlamentar din partea USR Bihor.

Prima reuniune a Parlamentului în noua formulă va avea loc marţi, la ora 12.

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Robert Rezmuves