Sari la conținut

Pasaj suprateran pe centura Oradei

Pasajul va avea o lungime de 226 de metri şi o lăţime de peste 19 metri. Va fi prevăzut cu spaţii de siguranţă şi de intervenţie, parapeţi de separare a circulaţiei şi iluminare publică.

Mircea Ghitea, directorul Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea: "Pentru cei care vin dinspre cele două direcţii, fie dinspre Borş, fie dinspre Cluj Napoca şi doresc să intre în municipiu, pe fiecare parte a acestui pasaj, în total 962 de metri, se execută câte două benzi pe sens în aşa fel încât să aibă acces în actuala giraţie."


Dumitru Sim, Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională Oradea: "Între obiectivele specifice se află şi sporirea capacităţii de circulaţie şi fluidizarea traficului, creşterea gradului de comfort a participanţilor la trafic, scăderea poluării prin evitarea ambuteiajelor şi aglutinărilor în zona de giraţie precum şi creşterea gradului de accesibilitate la unele servicii publice."

Valoarea totală a proiectului este de 24 milioane de lei, dintre care 16 milioane de lei provin din fonduri europene, iar 5 milioane vor fi suportate de primăria Oradea. Termenul de finalizare a lucrărilor este 15 decembrie 2015.

Reporter: Remus Popovici
Operator: Gabor Szilagyi

Pe aceeași temă