Pasaje pe centura Oradei. Trei supratraversări vor fi amenajate de CNADNR

Data publicării:
pasaj centura 280515

Pasajul care se amenajează peste calea ferată va avea o înălțime de 9 metri, care va permite trecerea pe sub construcție a garniturilor de tren. Realizat de Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj, supratraversarea are o lățime de 15 metri și va elimina ambuteiajele care se creează acum între șoseaua de centură și intrarea pe Calea Clujului.

"Se numește drum de legătură între centură și DN1, constă într-un giratoriu finalizat, două rampe și pasajul cu trei deschideri de 25 metri, 75 de metri în total", a detaliat Ioan Berche, managerul de proiect.

Alt sens giratoriu va fi amenajat la ieşirea din oraş, spre Aleşd. Pasajul dinspre şoseaua de centură spre drumul național 1 va costa 14 milioane 500 de mii de lei, sumă din care este amenajată şi porţiunea dintre cele două sensuri giratorii. Lucrarea trebuie finalizată până în 31 ianuarie 2016.

"Eu zic că e o idee bună că va scădea aglomerația, nu va fi așa aglomerat tot timpul."

De pe străzile Nojoridului și Apateului vor fi realizate alte două Pasaje peste şoseaua de centură. Acestea vor avea fiecare aproximativ o jumătate de kilometru şI vor costa, în total, aproape 35 de milioane de lei.

"În maximum două săptămâni se încep lucrările. Suntem în faza de organizare de șantier, suntem în termen în grafic se studiază relocările de utilități", explică Octavian Balog, directorul secţiei Bihor a CNADNR.

"Snt realizări făcute de Guvern pentru cetățeni, pentru a ușura partea de circulație", a declarat Claudiu Pop, prefectul de Bihor.

Banii pentru aceste lucrări sunt alocaţi de Guvern, prin CNADNR.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri