Patru care alegorice, decorate cu sute de mii de flori, au defilat prin Oradea

Data actualizării: Data publicării:
care alegorice 210817 (7)

A fost sărbătoare pe străzile din Oradea, unde a avut loc o defilare a carelor alegorice, paradă specifică vecinilor maghiari. Însă, pentru că reședința Bihorului este înfrăţită cu orașul Debrețin, din Ungaria, orădenii au preluat tradiţia plină de culoare şi muzică. Împodobite cu sute de mii de flori, patru care alegorice au stârnit aplauzele localnicilor şi turiştilor care au ieşit să le admire.

care alegorice 210817 (8)
care alegorice 210817 (8)

foto: Primăria Oradea

Patru din cele 14 care alegorice care au defilat anul acesta, pe strazile din Debrețin, în cadrul Carnavalului Florilor, au strabatut peste 70 de kilometri, pâna la Oradea. Mii de localnici au ieșit să le admire.

"Le-am mai văzut şi altădată, frumoase."

"- Cum vi se par aceste platforme împodobite?
- Frumoase."

Plaformele împodobite au străbătut străzile orașului, iar la final s-au oprit în centrul Oradei. Li s-au alăturat majorete, dansatori și călăreți, spre bucuria trecătorilor.

"Le vedem în fiecare an, dar tot venim, suntem curioşi."

"- Sunt frumoase.
- Credeţi că au necesitat multă muncă?
- Precis, da. Sunt foarte frumoase."

"- Credeţi că a necesitat multă muncă realizarea lor?
- Vai de capul meu, cred că luni întregi. Dar sunt frumoase, în orice caz, merită văzute."

Alaiul a fost deschis de carul realizat de Primăria Oradea împreună cu cea din Debrețin. Pe acesta s-au regăsit simboluri creştine, precum şi o reproducere fidelă a cetăţii din reşedinţa Bihorului.

"Reprezintă până la urmă o importantă sărbătoare pentru comunitatea maghiară şi, în acelaşi timp, un eveniment cultural pe care îl preţuim şi îl celebrăm cu toţii, cu toată comunitatea în ansamblu ei. Carele alegorice sunt din flori, sunt nişte prezenţe interesante şi care dau culoare oraşului", a apreciat Mihai Jurca, directorul APTOR.

Carnavalul Florilor este cel mai spectaculos eveniment al oraşului Debreţin, iar zilele festivalului se desfăşoară sub semnul florilor, al muzicii şi dansului. De peste zece ani, aceastş sarbatoare este marcată şi în Oradea datorită înfrăţirii dintre cele două oraşe.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri