Patru reţinuţi în cazul evaziunii de 1,8 milioane de euro cu produse din carne. Printre ei, şi un preot

Data publicării:
BETA perchezitii

În primă fază, au fost reţinute două persoane. Audierile s-au întins pe durata mai multor ore, iar în jurul orei 18, anchetatorii au decis să le reţină pentru 24 de ore şi pe celelalte persoane.

Marţi dimineaţa, cei patru vor fi duşi pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Procurorii vor decide dacă îi vor prezenta instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Printre cei patru se află, potrivit unor surse din cadrul anchetei, şi preotul ortodox Ovidiu Miron Pop.

Cele patru persoane au vârste cuprinse între 34 şi 39 de ani şi sunt toate din Oradea, confirmă Inspectoratul de Poliţie Bihor. În perioada 2012 - 2014, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din oraş, acestea ar fi înregistrat ori au înlesnit înregistrarea în evidenţele contabile ale firmei a unor facturi fictive de la societăţi cu comportament de tip „fantomă".

"Scopul acestor operaţiuni financiare ar fi fost sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale acumulate în urma realizării unor achiziţii intracomunitare de carne din Ungaria, marfă care a fost ulterior comercializată pe teritoriul României", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

În urma celor 12 percheziţii efectuate luni dimineaţă la domiciliile a nouă persoane şi la trei sedii sociale ale unor firme, poliţiştii au ridicat documente contabile, agende cu înscrisuri, trei sisteme de calcul, două laptopuri, o tabletă, 10 memory stick-uri, 14 carduri bancare şi 7.000 de lei.

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri