Sari la conținut

Pe "zebră", dintr-un şanţ în altul. O trecere de pietoni din Nojorid începe şi se termină într-un şanţ

Trecerea de pietoni cu probleme se află chiar în centrul comunei Nojorid, într-o zonă intens circulată.

"Trecerea de pietoni care străbate şoseaua principală din Nojorid are ca şi punct de începere o zonă neasfaltată, plină de noroi, iar punctul de finalitate este un şanţ lat, de 2 metri. Aşa că va trebui să fac un ocol destul de mare prin noroi", a observat Romana Fărcaş, reporter Digi24 Oradea.

"- Cum treceţi?
- Ocolim, mergem roată sau mergem pe lângă şanţ."

"Nu mi se pare ok şi dacă stai la trecere nu te lasă nimeni, trebuie să mergi partea aia să ocoleşti."

"Ca să ajung la Primărie trebuie să ocolesc această trecere de pietoni fiindcă e şanţ."

"Zebra" care uneşte două şanţuri există în această formă de mai bine de trei ani.

"Situaţia acestei treceri de pietoni de care vorbiţi este datorită faptului că lucrările de modernizare a drumului DN79 Arad Oradea au fost începute în 2011 şi în finele anului 2012 nu ştiu din ce cauză s-au sistat aceste lucrări", spune Mircea Crainic, primarul comunei Nojorid.

Edilul a făcut mai multe sesizări la CNADNR, la Prefectură şi la Poliţie, dar nimic nu s-a schimbat. Şi ofiţerii de la Circulaţie au notificat Compania de Drumuri şi autorităţile judeţene, după ce au observat că proiectul pe care l-au avizat nu a fost respectat.

"Proiectul diferă faţă de ceea ce e executat în stradă. Dăm un aviz de principiu care este avizat de Inspectoratul General al Poliţiei în baza avizului nostru, dar în foarte multe situaţii proiectul are greşeli; unele au fost corectate, altele încă nu s-au corectat", susţine comisarul-şef Silviu Popa, şeful Biroului Drumuri Naţionale Bihor.

Digi24 Oradea a solicitat o reacţie din partea CNADNR, dar până la ora difuzării acestui material aceasta nu a venit.
Ca să rezolve situaţia, primarul de Nojorid a decis să amenajeze cu bani din bugetul local zona trecerii de pietoni în aşa fel încât localnicii să nu mai fie nevoiţi să ocolească zona sau să treacă prin noroi.

Trecerea din Nojorid nu este singura problemă de pe DN79 Oradea - Arad. Constructorul a fost obligat să refacă mai multe insule de calmare a traficului, după ce în zona acestora s-au produs mai multe accidente cu victime.

Reporter: Romana Fărcaş
Operator: Gabor Szilagyi