Peisaje de basm realizate la Oșorhei

Data publicării:
stirea 205 20distractie-43360

 

In singura fabrica din Romania specializata in decoruri pentru parcuri de distractii s-au realizat lucrari pentru Danemarca, Italia, Germania sau Spania. Acum, muncitorii pregătesc un nou peisaj de basm pentru Turcia.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"În aceste zile aici la hala din Oșorhei se contruiește decorul pentru un parc de distracții din Turcia. Muncitorii construiesc o barcă imensă, un soldat de peste 25 de metri înălțime dar și broaște țestoase."

Andreea Macsim - manager resurse umane

"Practic există un concept de la client pe care noi îl dezvoltăm cu ajutorul departamentului de design, avem ingineri designeri și arhitecți care ne ajută iar după se pune în operă în hala de producție."

Pentru un astfel de proiect se lucrează mai bine de patru luni. După finalizare acesta este transportat pe bucați în parcul de distracții .

Andreea Macsim - manager resurse umane

"De la cele mai simple materiale de construcții precum lemnul, cimentul, mortarul pănă la rășini, fibră de sticlă, silicoane."

In fabrica muncesc acum 100 de romani si zece străini specializați în sculptura, design sau pictura.

Diana Antonescu - specialist în recrutare

"Sunt din Mexic, din Brazilia, din Spania, Argentina majoritatea sunt formatori îi învață pe angajații noștri. Sunt mult mai bine pregătiți din punct de vedere al punerii în practică a cunoștințelor teoretice."

Gabriel Farina are 38 de ani si a venit din Argentia sa muceasca in fabrica de langa Oradea după ce în țara natală a lucrat mulți ani în domeniul decorațiunilor speciale.

Gabriel Farina - șef departament

"Am venit de un an pentru orizonturi mai largi de muncă. În România fiind parte din UE și fiind o țară mare mi s-a părut că oferă multe oportunități. Iar în America Latină sunt foarte puține opotunități."

Gabriel ii invață pe colegi români... cultul statuetelor animate. Spune că se înțelege bine cu toți muncitorii care au un temperament energic ca și al lui.

Gabriel Farina - șef departament

"Mă înțeleg bine cu ei pentru că este în creștere România, sunt și lipsuri dar așa este și în Argentina. Avem culturi foarte diferite dar în același timp avem și multe lucruri în comun."

Ștefan Postol - pictor şi sculptor

"Este foarte plăcut, este incitant, creativ, practic nu faci de două ori același lucru. Tot ce facem este unicat mereu ai altceva de făcut azi faci o roată, măine un personaj, poimăine o carte."

Diana Faur - muncitor

"Mie chiar îmi place aici și nu mi se pare chiar atât de greu. Ce faci tu aici, ce lucrezi ? Fac mai multe lucruri, de exemplu șlefuiesc, bag fibra, chituiesc."

Numărul mare de solicitări venite din strainatate i-a convins pe actionarii fabricii să deschidă in scurt timp incă doua hale de producție în Oșorhei. Până atunci firma angajează sculptori,sudori, lăcătuși, pictori sau ingineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri