Pelerinaje la izvorul făcător de minuni de la Izbuc, în Bihor, şi la Rohia, în Maramureș

Data actualizării: Data publicării:
izbuc

În Bihor, peste 15 mii de credincioși au mers miercuri, în pelerinaj, la un izvor considerat făcător de minuni. Oamenii veniți la Mănăstirea Izbuc au luat apă din Izvorul Tămăduirii, încredințați că aceasta are puterea de a vindeca boli. Credincioșii s-au rugat la icoana făcătoare a Maicii Domnului. Mii de credincioși s-au rugat și la Mănăstirea Rohia, din Maramureș.

La primele ore ale dimineții credincioșii s-au strâns în curtea mănăstirii Izbuc, lângă icoana Maicii Domnului.

"Mă rog Bunului Dumnezeu să mă ajute să merg mai departe sub aripa Lui ocrotitoare și Măicuța Domnului să mă ajute să trec peste toate greutățile", spune o credincioasă.

"Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este hramul principal al mănăstirii Izbuc, o mănăstire străveche din județul Bihor. Oamenii vin în număr atât de mare pentru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, aducătoare de pace și liniște sufletească, pentru izvorul tămăduitor", explică Antonie Vaș, preot la mănăstirea Izbuc.

Cei peste 15 mii de pelerini care au venit la mănăstirea Izbuc au luat apă și din izvorul aflat în curtea lăcașului.

"Se spune că apa, care țâșnește uneori dintre pietre, are puteri miraculoase. Izvorul a fost numit al Tămăduirii și este declarat monument al naturii încă înainte de 1989", a relatat Bianca Firezar, jurnalist Digi24 Oradea.

"Se spune că izvorul a fost descoperit de un cioban care avea un fiu surdo-mut, iar când a trecut cu oile pe lângă izvor i-a dat fiului său să bea apă și băiatul a început să audă și să vorbească", povesteşte părintele Antonie Vaș.

"S-au vindecat mulți după ce au băut din apa asta sfințită de la Bunul Dumnezeu, s-au vindecat mulți", spune un enoriaş.

"Vindecă multe boli printre care și durerile de picioare. Eu am mai fost acum câțiva ani, am stat și mi-a trecut", povesteşte o credincioasă.

Mii de oameni au participat la slujba de Sfânta Maria de la Mănăstirea Rohia, din Maramureș.

"Să ne ajute Maica Sfântă, să ne ocrotească de rău şi de necaz, să ne binecuvânteze familia, pruncii", îşi doreşte o femeie.

"Să ne rugăm la Maica Domnului pentru sănătate, pentru copii, să aibă noroc, ajutor în viaţă", spune o altă enoriaşă.

"Praznicul Adormirii Maicii Domnului e una din sărbtorile mari, praznic important închinat preasfintei Născătoare de Dumnezeu, în mijlocul verii, când se întorc în țară majoritatea din cei plecați afară", a spus PS Iustin, episcopul Maramureșului și Sătmarului.

Reporter: Bianca Firezar
Operatori: Constantin Gheorghiță, Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri