Pensionarii din Oradea stau la coadă să intre în posesia cardurilor electronice de călătorie

Data publicării:
pensionari carduri 131113

În Oradea sunt aproape 50 de mii de pensionari care circulă gratuit pe mijloacele de transport în comun. Până la sfârşitul anului ei trebuie să-şi schimbe legitimaţiile de călătorie cu carduri electronice. Deşi au la dispoziţie încă şapte săptămâni, la toate cele patru puncte de preluare a documentelor s-au format cozi de zeci de persoane.

Istvan Csuzi, directorul societăţii de transport local Oradea: "Vreau să liniştesc toată lumea doritoare de abonamente electronice că nu e foarte târziu nici dacă în luna ianuarie vin să scoată, aşa că îi rog să se mai împartă. Nu trebuie dimineaţa la prima oră, să se formeze cozi uriaşe."

Solicitanţii trebuie să prezinte cartea de identitate şi decizia de pensionare în original şi copie. După ce completează o cerere vor primi un card electronic personalizat. Peste 22 de mii de persoane au depus actele pentru a primi noua legitimaţie. Vârstnicii spun că le va fi mult mai greu cu noul sistem.

Societatea locală de transport a introdus anul acesta cardurile electronice de călătorie. Sistemul a costat peste 400 de mii de euro, obţinuţi din fonduri europene.

reporter: Florina Fofiu
operator: Constantin Gheorghiţă

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri