Sari la conținut

Percheziţii DNA în Oradea. Una dintre ele are loc la fostul şef al Serviciului Economic Bihor, Florian Sîrca

Sunt percheziţii la această oră în Oradea. Procurorii anticorupţie au descins în mai multe locuri din judeţ, printre care şi locuinţa fostului şef al Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Bihor, comisarul Florian Sîrca (foto stânga).

foto: arhivă

UPDATE - ora 13:30 - Printr-un comentariu postat pe portalul ebihoreanul.ro, comisarul Florian Sîrca face referire la demisia sa din Poliţie, despre spune că "este o hotărâre pe care am luat-o după o perioadă îndelungă de răbdare și chibzuință în care am fost o țintă precisă, atât eu, cât și familia mea".

Referindu-se la acuzaţiile că ar fi protejat oameni de afaceri, fostul şef al SICE Bihor susţine că nu i-a cunoscut "în nicio împrejurare (...) ca urmare clasarea trebuia dispusă pentru motivul că fapta nu există, nu că nu a putut fi probată".

"Activitatea mea profesională a fost una excepțională bazată pe o muncă zilnică și susținută de la 14 ani, fără pile, propte sau alte legături menite să-mi asigure obținerea de funcții. Pentru aceste motive și multe altele pe care, dacă Dumnezeu îmi va pune în gând, le voi dezvălui, nu voi permite nimănui să calce în picioare demnitatea mea și locul şi rostul meu în această societate", se arată în comentariul semnat de Florian Sîrca.

După ce i-a mulţumit chestorului Liviu Popa şi foştilor colegi din Poliţia Bihor, Sîrca a mărturisit: "în momentul în care am plecat din Poliție le-am mărturisit colegilor mei că socrul meu a deținut un teren închiriat la o firmădin alt județ și că am făcut parte o perioadă din masonerie, lucruri pe care nu le-am adus la cunoștința lor pentru a nu le fi perturbată în niciun fel activitatea profesională. Demnitatea mea e rezultatul unei perioade îndelungi de întărire în credință, drum de la care cu ajutorul lui Dumnezeu nu mă voi abate!"


Deocamdată nu se cunosc motive acestor descinderi, iar, oficial, DNA nu a făcut nicio referire la cine sunt persoanele vizate şi ce acuzaţii sunt verificate.

Anchetatorii verifică alte două locuri din judeţ, printre care se pare că e şi sediul unei firme.

Comisarul Florian Sîrca a demisionat în Poliţia Bihor anul trecut în septembrie, imediat după plecarea fostului şef al instituţiei, chestorul Liviu Popa. La acea vreme, gestul fostului şef al SICE Bihor a constituit o surpriză. Serviciul pe care l-a condus a ocupat trei ani la rând primul loc pe ţară în ceea ce priveşte numărul cazurilor soluţionate şi valoarea pagubelor recuperate în dosare de evaziune fiscală.

Ştire în curs de actualizare.

Editor web: Adrian Laboş