Percheziţii DNA la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş. Este vizat şeful instituţiei

Data publicării:
perchezitii Beius

Însoţiţi de jandarmi, procurorii DNA Oradea au descins în Beiuş la ora 8.

"Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 7 locații situate în municipiul Beiuş, judeţul Bihor, din care una este sediul unei instituții publice", a precizat Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA.

Este vorba despre Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, al cărui prim-procuror, Gligor Sabău, este suspectat de comiterea unor infracţiuni de luare de mită, şantaj şi abuz în serviciu. Acestea ar fi avut loc între 2009 şi 2015, când, spun surse din anchetă, Sabău ar fi protejat activitatea infracţională a primarului de Beiuş, Adrian Domocoş. Edilul este cercetat de către DNA Oradea în trei dosare, în care este acuzat de comiterea a nu mai puţin de 150 de fapte.

Percheziţii au fost şi la sediile unor firme şi acasă la prim-procurorul din Beiuş.

"În spatele meu se află casa procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş. Colegii săi de la DNA Oradea efectuează aici percheziţii de mai bine de 4 ore", a transmis Bogdan Băcilă, reporter Digi24 Oradea.

De la primăria locală, anchetatorii au cerut mai multe acte.

"Au fost doar două ordonanţe de ridicare de înscrisuri pe care le-am primit dimineaţă. Le-am dat colegilor din compartimente Urbanism şi Impozite Taxe - sunt acte referitoare la autorizaţii, declaraţii de impunere pe care le-am şi predat reprezentanţilor DNA", a declarat Adrian Domocoş, primarul oraşului Beiuş.

Conform unor surse din anchetă, în perioada următoare prim-procurorul beiuşean va fi pus sub învinuire.

Reporter: Bogdan Băcilă
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri