Sari la conținut
News Alert

Percheziţii în Bihor şi alte două judeţe şi Bucureşti într-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 7 milioane de euro

UPDATE: Potrivit unor surse oficiale, astăzi vor fi audiate două persoane din Bihor. La noapte vor ajunge la Oradea alte nouă persoane din Bucureşti, care vor fi audiate de anchetatorii bihoreni în acelaşi dosar.


Investigaţiile făcute până acum într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Bihor arată că între anii 2013 şi 2015, 16 persoane au pus la punct un circuit infracţional fiscal. În cadrul acestuia au fost folosite 18 firme pe care acestea le reprezentau ori le controlau prin persoane interpuse.

"Cei în cauză sunt bănuiţi că, prin acţiuni circumscrise evaziunii fiscale, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea firmelor controlate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive de achiziţie a unor produse electronice, în valoare totală de peste 35 de milioane de euro, fără a achita obligaţiile fiscale şi TVA", au transmis reprezentanţii Poliţiei Bihor.

Prin acţiunile lor, cei implicaţi în reţea ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 7 milioane de euro.

La descinderile care au loc în Bihor, Ilfov, Dolj, Covasna şi în Bucureşti participă peste 150 de poliţişti. Investigaţiile au loc în cadrul unui dosar instrumentat de Poliţia Bihor şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş