Percheziţii în cadrul unui dosar de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume şi fructe

Data publicării:
fructe legume

UPDATE: Poliţiştii de Investigare a Fraudelor bănuiesc șase persoane din județele Satu Mare și Timiș, că "în perioada 2012 - 2013, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi înregistrat sau înlesnit înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii a unor facturi fictive de la firme cu comportament de tip fantomă". În acest fel, nu ar fi plătit obligaţiile fiscale acumulate în urma realizării unor achiziţii intracomunitare de produse agroalimentare. 

Începând cu ora 7, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Judeţean, au descins la sediile unor firme şi la locuinţele a patru persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare de legume - fructe. Sunt efectuate şase percheziţii în municipiile Oradea, Satu Mare şi Timişoara şi au fost ridicate documente contabile ale firmelor implicate, agende, două laptopuri și două carduri bancare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 2,5 milioane de euro.

"La acţiunea desfăşurată pentru probarea activităţii infracţionale a celor în cauză participă peste 30 de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bihor şi de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Satu Mare şi IPJ Timiş", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

În cauză se beneficiază de suportul tehnic al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale.

La finalizarea percheziţiilor, cei vizaţi de anchetatori vor fi duşi la sediul Poliţiei Bihor pentru audieri.

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri