Percheziţii într-un caz de evaziune fiscală. Paguba se apropie de 1 milion de euro

Data actualizării: Data publicării:
politisti, masina de politie_fb politia romana (2)

Șase percheziții au fost efectuate, luni dimineață, de polițiștii bihoreni la domiciliul unor reprezentanți ai unor societăți comerciale, bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape 1 milion de euro. Suspecţii sunt acuzaţi de evaziune fiscală și constituire de grup infracțional organizat. Cinci persoane vor fi conduse la audieri, a anunţat Poliţia Bihor.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au început percheziţiile la ora 6.

Anchetatorii au date potrivit cărora, în perioada 2013 - 2015, reprezentanţii a 25 de societăţi comerciale din Bihor „ar fi creat un circuit financiar fictiv de mare amploare în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale”. Astfel, aceştia au înregistrat în evidenţele contabile facturi de achiziţii fictive, emise de două firme „fantomă” din Bihor care nu aveau nicio activitate comercială, dar și de alte societăți.

„Prejudiciul total cauzat în acest fel bugetului general consolidat al statului este de 4.172.301 lei, reprezentând TVA şi impozitul pe profit dedus ilegal de către reprezentanţii societăţilor respective”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

După percheziţii, în baza unor mandate de aducere, cinci persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor pentru audieri.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru documentarea și probarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză”, au transmis oamenii legii.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri