Perchiziţii ale DNA la Primăria din Baia Mare şi la sediul echipei de handbal feminin din oraş

Data publicării:
Primaria Baia Mare3

UPDATE: La finalul perchezițiilor procurorii DNA au decis să-l pună sub control judiciar pe Liviu Ioan Bala, directorul executiv al Handbal Club Municipal Baia Mare. Acesta este suspectat de abuz în serviciu, complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la infracțiunea evaziune fiscală. Mai exact, directorul executiv al clubului băimărean a făcut cheltuieli fictive și documente contabile fictive prin care a cauzat un prejudiciu de 650 de mii de lei.

Anchetatorii au descoperit că Liviu Ioan Bala le-a oferit jucătoarelor de la echipa de handbal facturi în valoare de 65 de mii de lei reprezentând salariul pe o lună însă, în realitate, ele au primit mai puțin de zece mii de lei. Diferența a fost încasată de reprezentanții clubului, se arată în comunicatul procurorilor DNA. Directorul executiv al echipei de handbal din Baia Mare se află sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. 


Anchetatorii au descins atât la primăria din Baia Mare şi la sediul HCM Baia Mare, cât şi la domiciliile mai multor persoane din conducerea clubului.

"De la primăria Baia Mare au solicitat şi li s-au oferit doar documente legate de finanţarea sportului, respectiv modul în care sau documentele pe care le-au depus cluburile pentru finanţare", a precizat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Faptele bănuite de procurorii DNA Baia Mare ar fi fost comise în perioada 2014-2015.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Serviciului Județean Anticorupție Maramureș și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș.

Într-o declaraţie acordată unui portal de ştiri din Maramureş în legătură cu percheziţiile de azi, primarul Cătălin Cherecheş a precizat: ntotdeauna există acte normative neclare, care sunt la mâna unui anchetator şi care te pun într-o situaţie vulnerabilă. Decizia pe care o vom lua este să nu mai susţinem sportul şi să retragem echipa de handal din Liga Campionilor. S-au ridicat de la sediul primăriei documente care ţin exclusiv de finanţarea acestor entităţi sportive."

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri