Peste 100 de orădeni au alergat pentru sănătate, la Crosul pentru Inimă

Data publicării:
crosul inimii

La startul crosului pentru inimă s-au aliniat peste o sută de copii și adulți care au alergat între 1400 și 2100 de metri. Concurenții au fost premiați cu cupe, ghiozdane și tricouri.

"M-am gândit că este o bună oportunitate de a promova mișcarea și de a face ceva pentru sănătatea noastră", se justifică un participant, în timp ce altul îl completează: "Competiția este sănătoasă în primul rând mental, în al doilea rând fizic."

Doctorul Mircea Popescu, șeful secției de cardiologie a Spitalului Județean Oradea, a oferit sfaturi pentru o viaţă sănătoasă: "Făcând o jumătate de oră de mișcare pe zi, cinci zile pe săptămână puteți să vă păstrați inima și sistemul cardiovascular sănătos, să preveniți îmbolnăvirile."

Directorul medical al Spitalului Municipal din Oradea, doctorul Florin Maghiar, este de părere că înlocuirea sedentarismului, a alimentației excesive cu mișcare multă, cu alergatul zilnic ar reduce la sub jumătate consumul de medicamente.

Crosul pentru inimă a fost organizat simultan în 25 de orașe din țară. România este pe locul doi în Europa și trei în lume la numărul de decese provocate de bolile cardiovasculare.

reporter: Claudiu Mihuț
operator: Cristian Rusu
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri