Peste 100 de orădeni au înotat pentru cauze nobile

Data publicării:
inot

Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu s-a umplut sâmbătă cu orădeni dornici să înoate pentru o cauză nobilă.

"Am înotat pentruo casă de copii, am fost adus aici de un prieten, care mi-a spus despre această cauză, și eu fiind poloist, m-am gândit căpot să-i ajut", spune un înotător. "Am înotat pentru Leo Sports Day, o activitate care va fi organizată. O zi sportivă a clubului Leo care este un club caritabil", completează altul.

Proiectele care au mobilizat cei mai mulți donatori sunt cele care au ca scop susținerea bolnavilor sau a celor cu o situație financiară precară.

"Cei mai mulți bani s-au strâns pentru "Împreună schimbăm destinul lui George",în jur de cinci mii de lei până la acest moment. Următoarea aș putea să menționez Hospice Emanuel, Fundația Emanuel Hospice, care a strâns până în acest moment, aici, în jur de o mie opt sute de lei", a precizat Andreea Maier, directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea.

Organizatorii doresc ca această primă ediție să fie doar începutul unei tradiții de înot în scop caritabil.

"Evenimentul Swimathon, prima ediție, are un mare succes, lumea s-a implicat, au venit înotători, echipele de proiect, avem galerie, avem donații, avem un succes enorm", spune Ildiko Deme-Molnar, manager de proiect Swimathon.

Organizatorii oferă cauzei care reușește să strângă cele mai multe fonduri încă 4000 de lei în plus. Strângerea de fonduri va continua până la finele lunii, donațiile se vor putea depune online, pe site-ul oficial al fundației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri