Peste 1200 de candidaţi s-au înscris pentru cele 113 posturi oferite de ITPF Oradea

Data actualizării: Data publicării:
concurs Politia Frontiera

Concurenţă ca în vremurile bune la Poliţia de Frontieră. Nu mai puţin de 1200 de persoane vânează unul dintre cele 113 posturi scoase la concurs de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. O parte dintre candidaţi au susţinut ieri prima probă - este vorba despre examenul psihologic, ce a durat mai bine de două ore. Cei admişi vor fi încadraţi direct şi nu vor mai fi nevoiţi să urmeze cursurile de doi sau trei ani.

Ca să ocupe unul din posturile scoase la concurs, candidaţii trebuie să ndeplineasc mai multe condiţii: să aibă cetăţenia română, să fie apţi din punct de vedere fizic şi mental şi să nu fi avut antecedente penale. Nu e nevoie de experienţă într-una din instituţiile Ministerului de Interne.

"- Vreau să încerc ceva nou.
- Ce aţi făcut până acum?
- Am lucrat doar la bar şi vreau să încerc, să văd dacă am să şi reuşesc", spune Maria Iaroş.

"Am făcut sport mult timp şi cred că mi se potriveşte. Sincer, eu zic că va fi bine, îmi place uniforma, statutul de poliţist", susţine Vlad Suciu, candidat.

Cei mai mulţi speră ca în următoarele luni vor îmbrăca uniforma militară. Asta deşi unii au căzut în vară la examenul de admitere la şcoala de subofiţeri.

"Am căzut cu două puncte diferenţă. Pentru mine este o şansă în plus să ajung acolo unde mi-am dorit."

Pâna pe 19 octombrie toţi candidaţii vor fi testaţi psihologic şi medical.

"Candidaţii care îndeplinesc condiţiile de participare vor susţine apoi concursuile de încadrare pentru posturile de agenţi în domeniul operativ în două etape. Prima etapă constă în promovarea probei eliminatorii de elaborare a performanţelor fizice. Etapa a doua se va desfăşura pe 5 noiembrie şi va consta în susţinerea unui test scris, de tip grilă", a detaliat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

La nivelul Inspectoratului de Poliţie de Frontiera Oradea sunt disponibile posturi în cadrul a opt sectoare.

"Vama Borş va fi suplimentată cu 14 agenţi ,în timp ce 12 dintre cei admişi vor ajunge în Vama Nădlac, din judeţul Arad. Cele două sunt cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei terestre din ţară", a explicat Claudiu Mihuţ, reporter Digi24 Oradea.

În aceasta toamnă, Poliţia de Frontieră a scos la concurs 750 de posturi, disponibile la nivelul întregii ţări.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri