Peste 150 de maidanezi din Baia Mare au fost adoptaţi în străinătate în 2015

Data publicării:
caini mm

"Bună! Eu sunt Madeleine, iar el este este câinele meu român, Pipo. L-am adoptat pe Pipo pentru că în România câinii străzii sunt o mare problemă şi am vrut să ajut. Ştiu că nu pot salva viaţa tuturor, dar pot să salvez viaţa lui Pipo şi asta înseamnă totul pentru mine."

În România hoinărea pe străzi, înfometat și murdar. În Olanda, Pipo este iubit și îngrijit de stăpâna lui, care l-a adoptat anul trecut. Iar ca el mulți alţi maidanezi au lăsat în urmă ecarisajul din Baia Mare şi au luat drumul străinătăţii. Mirabela și Rodica au ajuns direct în Marea Britanie, Carla se află acum în Spania, iar Zorica, Fifi, Daisy, Tinca și Lara au plecat, de curând, în Germania. 

"Viața lor se schimbă radical. După cum vedeți, dintr-o simplă boxă, în condițiile în care sunt mulți, înghesuiți, ajung să fie considerați membri ai familiei, să doarmă în casă", spune Monika Bohoni, vicepreședinte Asociația Salvați Animalele Baia Mare.

În mai puțin de un an, peste 150 de câini fără stăpân din Baia Mare au fost adoptați peste hotare.

"Românii sunt foarte pretențiosi, ar dori doar câini de rasă dacă se poate, cu pedigree… În schimb, străinii adoptă din Romania pentru că văd care este situația din adaposturile din țară, mulți câini în suferință…", susţine Andrei Chiș, îngrijitor Asociația "Salvați Animalele" Baia Mare.

Altfel spus, pentru străini rasa nu contează. Selecția o fac în funcție de… expresivitate: "Heidi… ea este următoarea norocoasă… Tot timpul era în fața ușii și urla și implora să fie scoasă afară și ăsta a fost criteriul pentru care ea a fost aleasă."

"Adusă în ecarisajul din Baia Mare în urmă cu 6 luni, după ce a fost găsită abandonată pe străzile municipiului, Veve urmează să plece, la finalul acestei luni, tocmai în Germania. Acolo o așteaptă o familie iubitoare și, cu siguranță, viața ei se va schimba", relatează Izabela Jurasko, reporter Digi24 Oradea.

Băimărenii apreciază gestul străinilor.

"Mă bucur că sunt adoptați. Indiferent de cine."

"Așa poate cineva să le ofere o viață mult mai bună decât au aici, să fie îngrijiți, să aibă afecțiune."

În ecarisajul din Baia Mare mai sunt 400 de câini fără stăpân. 

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri