Sari la conținut

Peste 19 kilograme de tutun confiscate în vama Borş

Peste 19 kilograme de tutun au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din Borş în maşina unui cetăţean maghiar, care încerca să introducă ilegal marfa în ţară. Tutunul era ambalat în mai multe pungi şi era ascuns în portbagajul autoturismului.

tutun bors (1)

Descoperirea a fost făcută pe 1 octombrie, în jurul orei 22, în punctul de trecere a frontierei Borş. Acolo s-a prezentat, la intrarea în ţară, un cetăţean maghiar în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autoturism.

La controlul de frontieră, agenţii au descoperit în portbagajul maşinii, în locul roţii de rezervă, 39 pungi sigilate, neinscripţionate şi netimbrate, în care se aflau 19,6 kilograme de tutun.

tutun bors (3)

Bărbatul nu avea nici un act pentru marfa găsită şi a spus că a cumpărat tutunul dintr-o piaţă din Ungaria, în schimbul a 60.000 de forinţi (aproximativ 900 de lei), pentru uzul propriu.

Întreaga cantitate de tutun a fost reţinută în vederea confiscării. „Poliţiştii de frontieră au întocmit în acest caz acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a peste 1000 grame de tutun, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, a transmis purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ITPF Oradea