Peste 2.000 de bihoreni fără electricitate din cauza vântului și ninsorilor abundente

Data actualizării: Data publicării:
stana de vale

În 13 localități din zona montană a Bihorului au fost înregistrate avarii la rețelele electrice după vântul și ninsorile de noaptea trecută, a anunțat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În total, 2115 consumatori au rămas fără electricitate.

Autoritățile au transmis că, luni dimineață, patru linii de medii tensiune erau afectate parțial, iar una în totalitate.

„26 de posturi de transformare a curentului electric erau nealimentate, iar în 13 localități se înregistrau avarii la reţelele electrice, fiind afectaţi 2115 consumatori. În momentul de față, 12 de echipe ale furnizorului de energie electrică acționează în teren pentru remedierea deficienţelor”, se arată într-un comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

De azi-noapte, de la ora 2, până în această după-amiază, la ora 14, zona de munte a județului Bihor se află sub atenționare meteo cod galben de viscol și ninsori abundente.

„Recomandăm populației să evite deplasările pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă este absolut necesar să circule în zonele afectate, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat pentru a evita riscul de înzăpezire”, a transmis maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri