VIDEO. Peste 48.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate după două urmăriri

Data actualizării: Data publicării:
tigari microbuz

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Sighetu Marmaţiei au confiscat în decurs de câteva ore peste 48.000 de pachete de țigări, în valoare de mai bine de 480 de mii de lei. Marfa de contrabandă a fost descoperită în cadrul mai multor acţiuni organizate la graniţa de nord a ţării. În două situaţii a fost nevoie ca poliţiştii de frontieră să plece în urmărirea suspecţilor, care au încercat să fugă de oamenii legii.

Cea mai mare captură a fost făcută luni seara, în jurul orei 21:30, într-un microbuz. Acesta a fost observat de un echipaj de Poliţie de Frontieră pe drumul de legătură dintre Sighet şi Cavnic.

Pentru că aveau informaţii că vehiculul transporta ţigări de provenienţă ucraineană, oamenii legii au încercat să-l oprească. Şoferul a accelerat, încercând să scape, şi a pornit în viteză spre Cavnic.

Poliţiştii de frontieră au cerut ajutorul poliţiştilor din Cavnic şi Baia Sprie pentru a bloca microbuzul în trafic. La scurt timp, vehiculul a fost descoperit de către polițişti abandonat într-o balastieră de pe raza localității Șurdești, judeţul Maramureș.

„Polițiștii de frontieră au ajuns imediat la fața locului, ocazie cu care au constatat faptul că în microbuz se află mai multe baxuri care conțin țigări, fapt pentru care mijlocul de transport a fost dus la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 32.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 299.000 lei”, se arată într-un comunicat al ITPF Sighetu Marmaţiei.

În plus, anchetatorii au stabilit că plăcuțele de înmatriculare aplicate pe microbuz aparțin unui alt autoturism.

tigari microbuz1
tigari microbuz1

Câteva ore mai târziu, marţi dimineaţa, la ora 6:20, poliţiştii de frontieră din Bradina au observat în trafic un autoturism cu numere de Marea Britanie, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă. Şoferul nu a oprit la semnalele agenţilor şi a încercat să dispară în viteză.

După 2 kilometri de urmărire, bărbatul aflat la volanul autoturismului a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe şosea. A abandonat maşina şi a fugit.

„S-a constatat că mașina abandonată era plină cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.518 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Țigările, în valoare de 181.600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării”, au transmis poliţiştii de frontieră.

Tot la frontiera de nord, un cetăţean ucrainean de 36 de ani s-a ales cu o interdicţie de intrare în România pe timp de 5 ani după ce în maşină au fost descoperite 200 de pachete de ţigări de contrabandă.

Editor web: Adrian Laboş
Imagini: ITPF Sighetu Marmaţiei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri