Sari la conținut

Peste 800 de poliţişti bihoreni, la datorie, în vacanţa de 1 Mai

Peste 800 de poliţişti bihoreni sunt la datorie în vacanţa de 1 Mai, au anunţat reprezentanţii Poliţiei judeţene. Aceştia se află în stradă şi în locurile unde au loc evenimente culturale, artistice sau sportive.

Cei 800 de poliţişti care acţionează în Bihor între 27 aprilie şi 2 mai provin de la serviciile de ordine publică, poliţie rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi și de la alte structuri.

„Zilnic, peste 115 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, atât în mediul urban, cât și în mediul rural”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Poliţiştii sunt atenţi mai ales în zonele cu mare fluenţă de public şi acţionează împreună cu alte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

„Pe drumurile naţionale, judeţene, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, poliţiştii rutieri bihoreni vor fi prezenţi în trafic, la orele de vârf, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată și aerogări.

Tot în timpul vacanţei de 1 Mai sunt la datorie şi jandarmii de la postul montan Padiş. Aceştia le transmit turiştilor să fie atenți unde își depozitează mâncarea. „Este de preferat ca mâncarea să nu fie depozitată în cort, ci undeva afară, deoarece în zona Parcului Natural Apuseni au fost semnalate exemplare de urs care, de curând, au ieșit din hibernare”, a transmis căpitanul Daniel Bizău, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă