Sari la conținut

Peste 800 de sportivi au alergat la Digi Oradea City Running Day

Sportivi de performanţă din opt ţări şi sute de iubitori ai mişcării din toată România s-au aliniat la startul unia dintre cele mai populare curse de alergare din România. Competiţia s-a desfăşurat pe străzile din centrul Oradei.

"E prima dată când participăm şi suntem foarte bucuroşi şi chiar onoraţi că suntem aici în această zi; deşi este ploioasă, dar totuşi toată echipa este prezentă", a spus un sportiv.

În funcţie de cât de pregătiţi au fost, sportivii s-au înscris în una dintre probele competiţiei: semimaraton individual şi ştafetă, 10 kilometri şi jumătate sau 5 kilometri. Copiii au avut şi ei o probă specială, pe distanţa de un kilometru.

"Această competiţie pentru mine înseamnă mişcare în aer liber înseamnă ambiţie, înseamnă determinare."

"Ne-am adunat undeva la 800 de alergători. Am un respect deosebit pentru toată lumea care a ieşit să facă mişcare, chiar dacă am avut o vreme nefavorabilă", a declarat Jozsef Deme, organizatorul Digi Oradea City Running Day.

"Îmi place această competiţie din România pentru că este o una strânsă şi pentru că îmi place să alerg", a spus James Emuria. sportiv din Kenya.

Câştigătorul a fost premiat cu 800 de lei.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Florin Lucuţa

Pe aceeași temă