Peste 900 de tone de alimente gratuite, primite din partea Uniunii Europene, refuzate de orădeni 

Data publicării:
alimente 240114

Din cei peste 12 mii de orădeni care au dreptul la alimente gratuite, un sfert nu le-au ridicat. Aşa se face că pe stocul primăriei Oradeea se află acum 940 de tone de produse.

Dintre toate categoriile de beneficiari, cei mai dezinteresaţi de aceste alimente sunt şomerii. Nici măcar jumătate dintre ei nu au venit să ridice aceste alimente, ceea ce înseamnă că porţiile lor vor fi date altora dacă nu vin să le ducă acasă.

"De ce credeţi că nu vin alţii să le ridice, sunt foarte multe pe stoc? Înseamnă că nu au nevoie de ele."

"La şomeri este o problemă: probabil mulţi dintre ei şi-au găsit loc de muncă. În cazul acesta au considerat că nu mai au dreptul, deşi au dreptul", explică Gheorghe Junc, consilierul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea.

Angajaţii Administraţiei Sociale Comunitare Oradea au mai dat beneficiarilor un răgaz până în 12 februarie. Cei care nu vin să ridice produsele până la această dată vor rămâne fără pachet, care va fi dat celor care au nevoie. Este vorba de aproape 4500 de persoane.

Depozitul de alimente gratuite oferite de Uniunea Europeană trebuie să fie golit în luna martie pentru că va începe programul pe 2014.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri