Peste opt sute de persoane au participat la Digi Oradea City Running Day

Data actualizării: Data publicării:
DIgi Oradea City Running Day 2016

Sportivi de pe trei continente și sute de iubitori ai sportului au alergat duminică într-o cursă ajunsă deja la cea de-a şaptea ediţie. Este vorba de Digi Oradea City Running Day, o întrecere destinată alergătorilor de toate vârstele. Evenimentul se dorește o promovare a stilului de viaţă activ și sănătos.

În funcție de pregătire și de rezistență, fiecare concurent s-a înscris la o cursă pe o distanță unde s-a simțit confortabil.

Teodora Ana, concurentă: "Sunt la prima participare, m-am înscris la cursa de 21 de kilometri, este prima mea competiție, e un target personal."

Călin Lascu, concurent: "Pe mine mă detensionează foarte mult, mă relaxez foarte mult în timp ce alerg; o fac din plăcere."

Raul Vestale, concurent: "Noi mergem în fiecare an. Suntem o echipă care se întâlnește în fiecare an și 5 kilometri alergăm."

Anul acesta, concurenții au venit la Oradea de pe trei continete.

"Sunt din România, Grecia, Ungaria, Statele Unite, Austria, Scoția și Finlanda. Sunt și cinci kenieni", explică Jozsef Deme, organizator al competiţiei.

De la competiție nu au lipsit nici echipele Digi.

"Suntem patru în echipă: ștafetă 5,2 kilometri fiecare și scopul nostru este să scoatem un timp cât mai bun, ne-am înscris pentru că ne place alergarea, sportul", spune Adrian Filip.

"Este o provocare pentru mine, în urmă cu doi ani am alergat la București - atunci au fost 10 kilometri, acum sunt doar 5, însă e o responsabilitate pentru că acum alergăm într-un concurs de ștafetă. Suntem patru persoane, trebuie să obținem fiecare din noi un timp foarte bun, să ne clasăm pe o poziție cât mai bună", spune Claudiu Mihuț, din echipa Digi24 Oradea.

Primii clasați în probele de 5 și 21 de kilometri spun că nu au avut prea mari probleme și că vremea a fost bună în comparație cu anii trecuți, când ploaia a făcut cursa și mai dificilă.

"Cursa a fost relativ ușoară, având în vedere că stau foarte prost cu pregătirea - abia am început-o. Sunt sigur că am obținut și un timp bun pe distanța de 5.250 de metri - sub 15 minute", a spus Laviniu Chiș, câștigătorul probei de 5.000 de metri.

Silas Too, câștigătorul probei de 21 de kilometri: "Cursa a fost bună. Azi fost rece dimineața, o vreme bună, dar a devenit foarte cald așa că m-am străduit și am forțat și am forțat."

Peste opt sute de alergători au participat la ediţia din acest an a Oradea Digi Running Day.

Jozsef Deme, organizator al competiţiei: "Evenimentul este organizat în primul rând ca să promovăm mișcarea și în al doilea rând ca să promovăm orașul Oradea prin turismul sportiv."

Fiecare participant a primit o medalie, iar premiile pentru primii cinci clasați au fost în valoare de 12.600 de lei.

Reporter: Bogdan Costea
Operatori: Constantin Gheorghiță, Robert Rezmuves | dronă: Ovi D. Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri