Petrecere retro pentru nostalgici, cu DJ Tovarăşu’

Data publicării:
petrecere retro

A fost petrecere retro într-un club din Oradea, unde nostalgicii au dansat pe muzica celor de la Police, Abba sau Modern Talking. Atmosfera a fost întreținută de Sorin Lupașcu, o legendă a discotecilor din țara noastră timp de aproape patru decenii. DJ Tovarășu' cum a fost poreclit, fostul DJ şi-a adus o parte din colecţia sa impresionantă, formată din sute de vinyl-uri originale.

Reîntors la Oradea, după exact 40 de ani de când a mixat prima dată în oraș, Sorin Lupașcu a deschis seara cu piese care au făcut istorie în lumea muzicii. A fost momentul așteptat de petrecăreți de toate vârstele.

„- Super, super!
- E o petrecere reușită?
- Excelentă!”

„Am mai auzit înainte de Sorin Lupașcu, am și ascultat pe youtube chiar zilele trecute niște piese și îmi place muzica anilor '80.”

Timp de peste patru decenii, Sorin Lupașcu a mixat în discotecile din România. Între 1983 şi 1986 a fost rezident în discoteca Ring din Costinești, la acea vreme cea mai mare din Europa de Est.

Fostul DJ şi-a amintit cum a ajuns la Oradea în 1977, la primul său "program de discotecă" în oraş. „Mă urcasem în tren de la Iași, am coborât la Oradea, știam că o să fac un program de discotecă, tremuram tot, habar nu aveam ce va fi, ce se va întâmpla, după 40 de ani, tremur mai mult. Nu pot decât să fiu fericit că în acest interval de timp atâta lume iubește în continuare muzica bună.”

Organizatorii și-au dorit să îi încânte pe nostalgici, dar și să le ofere celor mai tineri o petrecere ca pe vremuri.

„Ne-am dorit foarte mult să organizăm un eveniment alternativ pentru oamenii care, hai să spunem, nu prea au unde să iasă în mod normal, oamenii care vor o muzică retro, o muzică de calitate, o muzică pe care o poți fredona”, explică Valentin Lăpușcă, PR-ul evenimentului.

Aproape patru tone de discuri de vinyl, casete și benzi sunt cea mai mare avere a lui Sorin Lupașcu. Astăzi participă la diverse evenimente în ţară, pentru a le reînvia oamenilor dorința de a asculta muzica de calitate.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri