Sari la conținut

Pictura lui Adrian Ghenie, la licitaţie. Tabloul are o valoare estimată între 1,5 şi 2,5 milioane de dolari

Băimăreanul Adrian Ghenie este aproape să dea o nouă lovitură pe piaţa de artă din lume. Unul dintre tablourile pictorului român a fost scos ieri la licitaţia organizată de celebra Casa Christie's.

Preţul estimat al picturii "The Bridge" este cuprins între 1,5 milioane şi 2,5 milioane de dolari potrivit site-ului casei de licitaţii. Pictura a fost realizată în ulei în anul 2015, iar acum se află în posesia unui colecţiar anonim.

O astfel de sumă nu este o premieră pentru artistul român în vârstă de 39 de ani Recordul obţinut de o lucrare semnată Adrian Ghenie a fost înregistrat chiar luna trecută cu tabloul "Nickelodeon", vândut, la Londra, de casa de licitaţii Christie's pentru incredibila sumă de nouă milioane de dolari.

Laura Ghinea, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Baia Mare, a fost colegă de facultate cu Adrian Ghenie şi este de părere că, dincolo de industria din jurul unui pictor aflat pe val, primează talentul artistului.

"Într-adevăr, este cotat la o anumită valoare, dar și merită pentru că este un bun profesionist. Reușește să reprezintă foarte bine tridimensionalul în bidimensional prin acea succesiune de planuri pe care le are în compozițiile pe care le folosește și le propune."

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa