Piesă de Shakespeare, jucată în centrul Oradei

Data publicării:
regele lear

Spectacol de teatru în aer liber. De asta au avut parte miercuri seara zeci de orădeni care au lăsat confortul locuinţelor de dragul lui Shakespeare. Mai precis pentru Regele Lear, piesă jucată de actorii Teatrului Regina Maria, în Piaţa Unirii.

Piesa face parte dintr-un proiect amplu intitulat "În inima nopții", inspirat de piesele renumitului dramaturg englez.

"Au o teatralitate care a traversat secolele și cred că se poate juca și într-un spațiu care nu este neapărat cel al sălii de teatru. Cred că un spectacol ca și acesta se poate juca în inima nopții, dar și în inima orașului", spune Gavril Pinte, regizor.

Spectacolul a avut loc chiar în centrul orașului, pe o scenă care a dat impresia unui mare cub transparent. Ideea de teatru în aer liber i-a scos pe orădeni din case.

"Shakespeare este unul dintre preferații mei, mai ales piesa Regele Lear, în modul în care este abordată", spune un spectator.

"Îmi place, îmi place ideea. Apreciez lucrurile un pic mai simple, altele decât televizorul și Facebook", susţine o spectatoare.

"Sunt bucuros că oamenii din oraș și poate că și alți oameni din alte localități au venit să vadă spectacolul nostru, un spectacol care se desfășoară foarte aproape de public", a spus, după reprezentaţie, Șerban Borda, actor în rolul regelui Lear.

Spectacolul de miercuri seară a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Oradea care se desfășoară timp de o săptămână.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri