Sari la conținut

VIDEO. Pista pentru biciclete care se termină într-o bordură

Nu doar cu șosele sunt probleme, ci și cu pistele de biciclete. pe lângă faptul că avem printre cele mai puține din Europa, unele sunt de-a dreptul aberant gândite. De exemplu, o pistă pentru biciclete din Baia Mare se termină direct în...bordură. Primăria susţine că lucrarea realizată acum mai mulți ani nu este o pistă, ci un tronson de trecere, abandonat odată cu reabilitarea zonei. "E mai degrabă o bătaie de joc", au reacționat bicicliştii.

„O plimbare cu bicicleta pe pista special amenajată din parc se poate transforma într-o adevărată provocare. Când te aștepți mai puțin, aceasta se sfârșeste direct… în bordură”, a relatat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

Și Flavius obișnuiește să se plimbe prin parc cu bicicleta, însă la una ca asta nu se aștepta. „E prost făcută”, spune el. „Poate a fost făcută în grabă, fără să se gândească."

Reprezentanții Primăriei Baia Mare spun că, atunci când a fost amenajată, zona cu pricina nu ar fi fost gândită, de fapt, ca o pistă, ci ca un "coridor de trecere pentru bicicliști", care face legătura între două străzi.

„Se oprește în bordură ca urmare a lucrărilor de modernizare a Câmpului Tineretului. În momentul în care s-a amenajat această pistă nu erau începute lucrările de reabilitare, configurația trotuarului și a aleilor era alta. Asta ar trebui să fie soluția, într-adevăr: să se șteargă”, spune Vasile Barbul, directorul general al Direcției Generale de Dezvoltare Publică din Primăria Baia Mare.

În total, în Baia Mare, sunt doar 7 piste pentru biciclete cu o lungime de 8 kilometri și jumătate. Cele mai multe sunt la periferie astfel că, pentru zona centrală a orașului, bicicliștilor nu le rămâne decât să meargă fie pe partea carosabilă, fie pe trotuare.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa