Sari la conținut
News Alert

PNL Bihor, atac la conducerea CJ Bihor

Critici liberale la adresa conducerii Consiliului Județean Bihor. Liderii filialei județene a PNL au atacat promisiunile despre care spun că actuala coaliție care domină administrația bihoreană nu le-a respectat. În plus, CJ Bihor a consumat banii pe salarii, în detrimentul investițiilor, spun liberalii.

Deranjat că șefii administrației județene nu au prezentat un bilanț al primului an de guvernare locală, secretarul general al PNL Bihor a prezentat câteva dintre promisiunile făcute, dar neonorate de coaliția care conduce județul. Este vorba despre asfaltarea unor drumuri județene ori realizarea unor piste de biciclete și a unor bazine de înot didactice, spune Ionel Avrigeanu (foto sus).

„Asfaltarea drumurilor de pământ sau pietruite din judeţul Bihor sau a tuturor drumurilor judeţene - lucrurile stau prost spre foarte prost. (...) Nu aţi mai auzit nimic la un an de zile despre aceste piste de biciclete. (...)
Nnici unul din cele trei partide nu a avut un program în campania electorală.”

Liberalii cred că șefii CJ Bihor au greşit când au majorat salariile în detrimentul investiţiilor.

„O creştere de 20 de angajaţi în aparatul propriu al consiliului judeţean, mult peste 4-5 milioane de euro creşterile la toate instituţiile subordonate consiliului judeţean. Activitatea în Consiliul Judeţean este redusă; e clar că nu se justifică aceste creşteri de personal”, spune Ionel Avrigeanu, secretar general PNL Bihor.

În opinia președintelui PNL Bihor, Ilie Bolojan, strategia administrației județene este complet diferită de cea a Primăriei Oradea.

„Reducerea şi anularea unor sporuri, reduceri de personal şi creşterea unor taxe în municipiul Oradea în aşa fel încât cheltuielile de funcţionare să nu crească şi să ne afecteze bugetul de investiţii.”

Pe această temă, Digi24 Oradea a cerut o reacție din partea Consiliului Județean, dar conducerea instituției a declarat că își va preciza punctul de vedere în cadrul unei viitoare conferințe de presă.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă