Sari la conținut

Podul Macio, construit de Primăria Oradea. Lucrările vor costa peste un milion de euro

Podul Macio a fost lăsat în voia sorţii în urmă cu doi ani, după ce firma italiană care s-a angajat să ridice podul din fonduri proprii a renunţat la şantier. Cu jumătate din construcţie finalizată, reprezentanţii primăriei au comandat o evaluare a lucrărilor şi au ajuns la concluzia că mai au nevoie de peste un milion de euro pentru terminarea podului. Acum, consilierii locali trebuie să voteze:

"Darea unui acord pentru aplicarea procedurii de negociere directă pentru contractarea execuţiei lucrărilor cu firma constructoare", explică Mircea Mălan, viceprimarul Oradei.

Suma care va fi investită în podul care va lega strada Dragoş Vodă de Strada Făcliei este aproape la fel de mare ca cea investită până acum. Multe dintre lucrările iniţiale trebuie refăcute.

"Rugina care există în structura metalică a podului, care, evident, trebuie înlăturată prin curăţare şi sablare, şi cu cât timpul trece, şi podul, fiind într-o zonă umedă, cu atât degradările lui vor fi mai accentuate", spune viceprimarul Mălan.

Hotărârea privind negocierea directă cu firma executantă va fi supusă votului Consiliului Local la şedinţa de marţi. Reprezentanţii municipalităţii vor să inaugureze în luna octombrie a acestui an noul pod, care va avea două benzi de circulaţie şi trotuare pe ambele părţi.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Constantin Gheorghiţă