Sari la conținut

Politician maghiar, oprit în Vama Borş. Attila Dabis nu are voie să intre în România

Însărcinatul cu afaceri externe ale Consiliului Naţional Secuiesc, Attila Dabis, a fost împiedicat, vineri, să intre în România. Dabis intenţiona să ajungă la mitingul de sâmbătă, de la Tîrgu Mureş, pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Poliţiştii de frontieră au descoperit că împotriva cetăţeanului ungar exista o măsură privind restricţionarea accesului în România.

Attila Dabis

foto: Facebook Attila Dabis

Însărcinat cu afacerile externe ale Consiliului Naţional Secuiesc, Attila Dabis a încercat să intre în România, vineri, la bordul unui autoturism.

"Persoana respectivă s-a prezentat, vineri, la punctul de trecere al frontierei de la Borş, călătorind într-un autoturism. Cu ocazia controlului, colegii mei au descoperit că faţă de aceasta este luată o măsură privind libera circulaţie, astfel că a primit un formular privind nepermiterea intrării în ţară. În acest formular sunt trecute motivele pentru care nu i se permite accesul în ţară, calea legală pentru contestare şi perioada pentru care s-a instituit această măsură", a declarat, potrivit ebihoreanul, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, comisarul-şef Laura Bondar.

Potrivit agenţiei maghiare de presă MTI, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat, sâmbătă, că intrarea în România poate fi interzisă numai pe baza unei decizii judecătoreşti si a precizat ca Poliţia de Frontieră română "nu a făcut referire la vreo astfel de decizie".

Şeful diplomaţiei maghiare a declarat că Guvernul de la Budapesta va trimite o notă diplomatică Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne de la Bucureşti.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă