Politicieni la urne. Liderii PNL, PSD şi UDMR din Bihor au votat sâmbătă dimineaţa

Data actualizării: Data publicării:
Odon Szabo cu familia

Liderii filialelor bihorene ale PNL, PSD şi UDMR şi-au exprimat opţiunea la referendum sâmbătă dimineaţa. Primul a fost, la ora 9, preşedintele UDMR Bihor, Szabo Odon, urmat de primarul de Oradea Ilie Bolojan şi de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, la ora 10.

Președintele UDMR Bihor, Szabo Odon, a fost la urne alături de soția și cei doi copii ai săi. Politicianul a ajuns sâmbătă, la ora 9, la secția de votare nr. 122, la Liceul Ady Endre din centrul Oradei.

Szabo Odon, deputat, președintele UDMR Bihor: "Cred că în 1989 cu toții, cei care erau atunci adulți, au votat și au ieșit în stradă ulterior pentru a ne putea exprima liber. În momentul în care se poate realiza o opțiune, eu cred că trebuie să participăm. În acest context, eu îndemn pe toți cei care au o părere, indiferent care părere, să vină și să își spună această părere la urne.

În al doilea rând, eu cred, fiind un credincios, cred că nu trebuie să cuplăm diverse lucruri și anume să spunem foarte clar că instituția familiei este o instituție legată între un bărbat și o femeie și eu cred că în același scop trebuie să existe toleranță și să reglementăm prin lege orice parteneriat civil. În acest context trebuie realizată o legislație clară, dar sunt pentru ca această instituție a căsătoriei să fie reglementată ca instituție între un bărbat și o femeie."

La ora 9:15, primarul de Oradea şi preşedinte al PNL Bihor, Ilie Bolojan, a votat la secţia amenajată la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" din oraş.

"Eu votez din anii ’90 la toate scrutinele, indiferent că au fost alegeri sau referendumuri - naţionale, pentru modificarea Constituţiei, sau cel local pe care l-am organizat la Oradea. Cred că este un comportament civic corect ca, atunci când ai posibilitatea să alegi, să îţi spui punctul de vedere, alegând un partid politic, un numit candidat, sau votând pentru un proiect sau altul, cum este cazul de astăzi", a declarat Ilie Bolojan, citat de Bihoreanul.

Edilul i-a îndemnat pe orădenii să meargă la referendum şi să votează aşa cum le dictează conştiinţa.

Tot sâmbătă, la ora 10, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a venit, alături de soţia sa, la secţia 131 de la Școala Germană Schiller din Oradea.

Ioan Mang, președintele PSD Bihor: "Orice referendum decizional care decide asupra Constituției României este foarte important pentru fiecare locuitor al acestei țări, pentru că legea fundamentală coordonează toate celelalte legi. De asemenea, cred că e important să ieșim la vot, pentru că astăzi decidem dacă suntem un popor care crede în Dumnezeu și respectă poruncile sau dacă suntem un popor care nu reușim să facem dovada acestui lucru.

Se duc oamenii la biserică, dar când trebuie să facă dovada certă că ei sunt pentru ceea ce scrie în Cartea Sfântă și cum a lăsat Dumnezeu lumea cu familia formată din bărbat și femeie care să dea naștere la copii. Asta este calea firească și eu sunt pentru această cale firească."

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri