Poliţist de opt ore. Din martie, angajaţii Poliţiei Judeţene Satu Mare lucrează după un program fix

Data publicării:
sediu Politie SM

Lipsa poliţiştilor de la serviciul rutier pe timp de noapte e o veste bună pentru vitezomani. Şoferii nu par foarte afectaţi.

"Noi nu simţim lipsa lor niciodată."

Pietonii, în schimb, sunt deranjaţi de lipsa prevenţiei pe timp de noapte.

"De multe ori sunt la trecerea de pietoni şi nici nu se opresc. De la Poliţia Rutieră nu e nimeni. Se doarme la ora aia."

Ordinul care reglementează programul poliţiştilor în judeţul Satu Mare a fost emis în luna martie. Principala modificare a fost desfiinţarea permanenţei pe timp de noapte a celor de la Judiciar şi de la Rutieră. În cazul unei infracţiuni sau a unui accident cu victime, ei sunt chemaţi de acasă.

"În momentul în care se întâmplă un eveniment rutier în intervalul orar 01 -03 noaptea şi avem confirmarea că acel accident s-a produs, ofiţerul de serviciu cheamă poliţistul specializat, poliţistul fiind obligaţia să vină la lucru, îşi efectuează cercetarea la faţa locului şi, după ce a luat toate măsurile legale, se întoarce la domiciliu", explică Vlad Florentin, şeful IPJ Satu Mare.

Nici mascaţii nu lucrează după ora 22:00, conform aceluiaşi ordin.

"Este vădit pusă în pericol siguranţa cetăţeanului. Faptul că nu vor fi poliţişti de la judiciară în serviciu după ora 16, civil, reprezinită o inepţie; la fel privind siguranţa traficului rutier în intervalul 22 -06 va da posibilitatea fiecărui vitezoman sau consumator de alcool care conduce să circule cu maşina nestingherit", consideră Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, filiala Satu Mare.

Singurii angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Satu Mare care patrulează prin oraş pe timp de noapte sunt cei de la Ordine Publică. Sindicaliştii critică măsura luată de şefii inspectoratului după ce în judeţ s-au înregistrat mai multe crime cu autor necunoscut. Cel mai cunoscut caz este al unei actriţe ucise pe malul Someşului la finele anului trecut.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri