Sari la conținut

Polițiști bihoreni la o conferință despre tehnici în investigația financiară

Evenimentul, organizat de către Serviciul Național de Investigații Criminale al Administrației de Taxe și Vămi Olandeze - FIOD, a adunat participanți din 23 de țări ale Uniunii Europene. Aceştia au discutat despre cooperarea internaţională între instituţiile specializate în combaterea criminalității financiare transfrontaliere şi despre urmărirea prejudiciilor produse prin infracțiuni.

Printre cei prezenţi s-au aflat şeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, comisarul Florin Sîrca, şi un ofiţer din cadrul aceluiaşi serviciu, comisarul Florin Blaga. Cei doi au participat la toate ateliere în care au fost abordare teme precum recuperarea prejudiciilor şi modurile de operare ale infractorilor în mediul online.

"Totodată, au fost explicate și dezbătute tehnicile și metodele utilizate de către Centrul Împotriva Spălării Banilor - FIU - Olanda și principiile de prevenire și combatere a spălării banilor", au transmis reprezentanţii Poliţiei Bihor.

Comisarii Sîrca şi Blaga au fost invitați să participe la atelierele viitoare ale Proiectului European SRE, care se vor desfășura în perioada 1 - 2 iunie 2016, la Haga. Atunci se va aborda tema identificării mecanismelor de spălare a banilor la nivelul Uniunii Europene.

Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă