POLO. CSM Digi Oradea a pierdut prima manșă a finalei LEN Euro Cup în fața lui Ferencvaros

Data actualizării: Data publicării:
sport polo CSM Ferencvaros

CSM Digi Oradea a fost învinsă clar de echipa maghiară Ferencvaros TC Budapesta, cu scorul de 12-6 în Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea, în prima manşă a finalei LEN Euro Cup la polo.

Scorul pe reprize a fost 0-3, 2-2, 2-3, 2-4. Marcatorii formaţiei orădene au fost Mihnea Gheorghe 2 goluri, Diaconu 1, Asanovici 1, Georgescu 1, Raden 1. Pentru FTC Budapesta s-a remarcat Mitrovici, 3 reuşite.

Manşa retur a finalei se va disputa în 5 aprilie, la Budapesta.

În semifinalele competiţiei, CSM a eliminat echipa italiană SM Verona, iar FTC a trecut de PVK Jadran Herceg Novi (Muntenegru).

CSM Digi Oradea a început sezonul în Liga Campionilor, dar a ratat calificarea în grupele principale, fiind eliminată de formaţia germană Waspo Hanovra (7-12 şi 11-11).

CSM Digi Oradea este prima echipă românească ce dispută o finală de cupă europeană după 1989 şi se află la prima performanţă de acest fel din istoria sa. Anterior, Dinamo Bucureşti a jucat două finale – în 1968 finala CCE şi în 1986 finala Cupei Cupelor, iar Crişul Oradea a disputat tot finala Cupei Cupelor, în 1982.

La rândul său, FTC Budapesta are în palmares patru trofee Cupa Cupelor, disputând şi două finale EuroCup.

„Va fi o luptă extrem de mare dusă în apă pe care dorim ca să o câştigăm", spunea înainte de partidă Kadar Kalman, antrenorul CSM Digi Oradea.

În timp ce Ferencvaros are în lot foşti campioni olimpici sau mondiali, precum Norbert Madaras sau Daniel Varga, CSM Digi are în echipă doi deţinători ai titlurilor europene, mondiale şi olimpice: sârbii Piejtlovic şi Radjen.

„Noi o să dăm sută la sută din nou, ceea ce nu e secret şi ştie toată lumea. Finala e finală. Nu câştigă mereu echipa mai bună, câştigă echipa care are mai multă răbdare şi care are mai mult noroc şi care are mai mare dorinţă",
susţinea Gojko Pijetlovic, portarul CSM Digi Oradea.

„Suntem motivaţi sută la sută să obţinem un rezultat istoric mai mult decât am făcut până acum şi fiecare este conştient că dacă vom da, ne vom autodepăşi, cu siguranţă vom reuşi să câştigăm finala",
a declarat şi Tiberiu Negrean, căpitanul CSM Digi Oradea.

Deşi au pregătită o primă specială pentru finala LEN Euro Cup, poloiştii de la CSM Digi Oradea s-au gândit doar la performanţă.

„Nu cred că vreun jucător din echipă se gândeşte momentan la prima promisă, ci se gândeşte cum să facă lucrurile mai bune în apă pentru a obţine o performanţă care va rămâne scrisă în CV-urile fiecărui jucător şi în istoria poloului românesc", spunea Tiberiu Negrean, căpitanul CSM Digi Oradea.

Pe de altă parte, întâlnirea dintre CSM Digi şi Ferencvaros Budapesta a reprezentat un nou moment special pentru Gojko Pijetlovic. După ce şi-a întâlnit fratele ca adversar în grupele Ligii Campionilor, sârbul orădenilor s-a duelat aseară cu naşul său, Marko Cuk.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri