Sari la conținut

POLO. CSM Digi Oradea - Steaua 11-10. Campioana se va decide la București

CSM Digi Oradea prelungeşte suspansul în seria cu Steaua din finala Superligii Naţionale de polo. Campioana en-titre a fost condusă tot meciul pe tabelă, dar a câştigat graţie loviturilor de departajare. Primul sfert a fost echilibrat, cele două echipe reuşind să înscrie câte un gol.

Călin şi Filipovic au adus-o în avantaj pe Steaua, dar Markovic a redus din diferenţă până la pauza mare, 3-2. Fără titlu cucerit din 2006, roş-albaştrii au început montaţi partea a doua a meciului şi s-au distanţat din nou la două goluri. Bihorenii au ţinut însă aproape şi au restabilit egalitatea.

Echilibrul s-a menţinut până la finalul timpului regulamentar (7-7), astfel că s-a trecut la penalty-uri pentru stabilirea câştigătoarei. Stoenescu a apărat aruncarea lui Markovic, iar steliştii începeau viseze la trofeu. Diaconu şi Teohari au ratat însă, iar CSM Digi Oradea a câştigat cu 11-10.

"Am avut mai mult noroc la penalty-uri, dar am făcut multe greșeli în aparare, ceea ce nu e normai pentru noi", a declarat Gojko Pijetlovic, de la CSM Oradea. "Această dispută a fost foarte intensă din toate punctele de vedere, și tactic și fizic. Ultimul meci trebuie să decidă camopioana", a adăugat Vojslav Cupic la finalul partidei.

"Sunt mândru de băieții mei, au făcut un meci mare, din păcate cineva trebuia să piardă. Norocul nu a fost de partea noastră", a spus Andrei Iosep, antrenorul Stelei.

Meciul decisiv al finalei se va desfăşura vineri 28 mai, în bazinul din Complexul Sportiv Ghencea.

preluare digisport.ro