POLO. Federaţia de polo, ameninţată cu instanţa de campioana CSM Digi Oradea

Data publicării:
SPORT polo

Membrii federaţiei şi-au dat acceptul ca doar trei din cei patru jucători în cauză să poată fi folosiţi de CSM Digi pe parcursul campionatului. Campionii ameninţă cu instanţa şi spun că decizia federţiei este o interpretrare greşită a regulamentului. Acesta interzice utilizarea într-o partidă a mai mult de trei jucători străini dar nu şi legitimarea şi rotirea acestora în restul jocurilor.

„Probabil o să acţionăm în judecată Federaţia Română de Polo pentru acest lucru. Aşteptăm adunarea generală care, probabil, în cursul lunii viitoare se va organiza, unde vom supune dezbateri acest lucru", spune Florin Birta, preşedintele CSM Digi Oradea.

Antrenorul echipei orădene de polo a făcut o analogie cu campionatul naţional de baschet, unde numărul jucătorilor străini de pe foaia de joc este limitat, dar nu este impus un anumit număr de legitimări în acest sens. Costrăș mai speră că Federaţia de Polo va da undă verde echipei sale să-i folosească, pe rând, pe cei patru sârbi din lot.

"Federaţia ar trebui să demonstreze un pic de înţelegere şi pentru că este o chestie pe care eu o văd mai mult decât logică.
Noi nu avem de gând să jucăm cu patru, dar să ne lase să-i rotim", cere Dorin Costrăş, antrenorul CSM Digi Oradea.

Șefii clubului orădean amenință că dacă aceste şicane din partea federaţiei vor continua, CSM Digi ia în calcul înscrierea într-un alt campionat.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri