Sari la conținut

POLO. Mai multe echipe, printre care CSM Digi și Crișul, contestă noul preşedinte al FR de Polo

Alegerile pentru desemnarea noului preşedinte al Federaţiei Române de Polo continuă să facă valuri. Mai multe cluburi din România, printre care şi cele două echipe orădene, CSM Digi şi Crişul, au semnat un memoriu prin care contestă modalitatea alegerii în funcţie a lui Călin Găvruş.

Cluburile cer reluarea alegerilor şi modificarea statului federaţiei care a permis, spun aceştia, să voteze cluburi care există doar în acte, iar în ultimii ani nu au avut activitate.

„Nu mi se pare să li se dea voie unor cluburi, 14 la număr din câte văd eu aici, care nu au niciun fel de activitate, dar votează", susţine Ionel Bungău, directorul CS Crişul Oradea.

Mâhnirea cluburilor care contestă alegerile de acum o săptămână vine în situaţia în care o parte din echipele fără activitate şi-au cedat dreptul de reprezentare clubului Steaua. Acest lucru i-a determinat ca mâine să discute memoriul chiar cu noul ministru al Sportului. În caz contrar, cluburile ameninţă cu retragerea din campionat.

„În memoriu am specificat că dacă aceste lucruri nu vor fi rezolvate, aceste ilegalităţi, că nu le pot spune altfel, atunci am hotărât ca toate echipele, cele care au semnat acest memoriu, să ne retragem din campionat", avertizează Bungău.

Călin Găvruş a fost desesmnat noul preşedinte al Federaţiei Române de Polo cu 20 de voturi, în vreme contracandidatul său, Bogdan Geambaşu, a strâns doar 17 voturi.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă