POLO. „Tricolorele", fără victorie la Oradea

Data publicării:
sport polo fete 050916

Cu o săptămână rămasă până la participarea, în premieră, la Campionatul European de polo feminin sub 19 ani din Olanda, naţionala României a încheiat pe ultimul loc turneu internaţional amical de la Oradea.

"Tricolorele" au fost învinse în toate cele trei partide susţinute cu Dunaujvaros şi cu naţionalele Slovaciei şi Serbiei: 13-18, 9-16 respectiv 9-17.

„Am luat trei înfrângeri la scor pentru poloul feminin - pe undeva normale, şapte, opt goluri, cinci, pentru o echipă care tocmai s-a înfiinţat în urmă cu un an. Însă, sigur, trebuie remediate multe, foarte multe lucruri, mai ales în faza de apărare”, consideră Vlad Hagiu, antrenorul naţionalei U 19 de polo feminin a României .

Competiţia a fost câştigată, cu maximum de puncte, de Serbia, echipă pe care tricolorele o vor întâlni în grupă şi la turneul final. Româncele au reuşit, totuşi, să obţină titlul de golgheter al turneului, prin orădeanca Nikolett Laboncz. Aceasta a punctat de 15 ori şi aşteaptă acum debutul la turneul final.

„Am ajuns într-o grupă mai grea, cum să zic, dar din punctul meu de vedere acesta este un punct bun că chiar dacă este o grupă tare o să învăţăm şi noi", a declarat Nikolett.

Naţionala României va evolua în deschiderea "europeanului" în compania ţãrii gazdã, Olanda. Din grupa "tricolorelor" mai face parte Spania.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri