Pompierii din toată ţara se întrec la Oradea într-o competiţie de acordare a primului ajutor

Data publicării:
pompieri concurs 030914

"Ce facem astăzi aici este să validăm faptul că ce am început acum 24 de ani a fost un lucru bun. Bihorul a fost al doilea judeţ, după Mureş, care a preluat modelul SMURD şi l-a implementat", spune Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Salvatorii din mai multe judeţe vor concura în aceste zile la Oradea, într-o competiţie contra cronometru.

"Competiţia Naţională De Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat se va desfăşura pe parcursul zilelor de joi şi vineri, între orele 9-17, respectiv 9-13, şi va consta în două probe, descarcerarea din vehicule şi acordarea primului ajutor calificat", susţine locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

"Este meritul fiecăruia dintre dumneavoastră şi este meritul comandanţilor care au reuşit să implementeze în fiecare din aceste unităţi spiritul de combativitate şi spiritul de luptă", a declarat Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor.

Demonstraţia a fost urmărită cu sufletul la gură de zeci de curioşi. La deschiderea festivă a competiţiei au participat oaspeţi din Marea Britanie, Ungaria şi Republica Moldova.

Reporter: Orsolya Nagy
Operator: Róbert Rézműves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri