Sari la conținut

Porţi deschise la Tribunalul Bihor

Studenţii de la facultatea de Drept din Oradea au fost primii care au venit să viziteze Tribunalul Bihor. Ghizi le-au fost judecători şi grefieri care le-au prezentat clădirea şi le-au explicat atribuţiile fiecărui magistrat şi funcţionar.

"Masa la care stă judecătorul, acolo stă grefierul, procurorul şi avocatul faţn-n faţă, acuzarea şi apărarea. Aici e martorul. În spate e publicul, aici e masa de avocaţi care nu pledează."

"Am avut o situaţie în care am intrat la ora 4 şi jumate după-amiaza şi am plecat pe la ora două dimineaţa acasă, pentru că am avut inculpate care au trebuit audiate", îşi aminteşte Corina Mile, grefier în cadrul Tribunalului Bihor.

Carmen Domocoş, preşedinta Tribunalului Bihor, spune că acţiunea a fost organizată "pentru a prezenta publicului larg şi mai ales tinerilor şi studenţilor de la drept, care vor să se orienteze spre carierele juridice care este adevărata viaţă a unui judecător, grefier."

"Avem un protocol de colaborare cu Tribunalul Bihor, acesta ne ajută în dezvoltarea noastră juridică, ne susţine în organizarea de evenimente", spune Alina Bărbuş, vicepreşedinta ELSA Oradea.

Acţiunea de astăzi a fost organizată cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş