Practică plătită pentru viitorii meseriaşi

Data publicării:
profesional-53168

Din toamna acestui an, colegiile tehnice Traian Vuia, Constantin Brancusi si Transilvania din Oradea vor avea cinci noi clase pentru 150 de elevi. Pe lângă materiile tradiţionale, ucenicii se vor specializa pe parcursul a doi ani în meserii precum electromecanic, sculer matrițer, electronist ori lucrător în încălțăminte. Nu profesorii vor fi cei care îi vor îndruma, ci specialişti din cadrul firmelor din parcul industrial, acolo unde îşi vor face practica... plătită.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Pentru fiecare lunã de practicã în care vor învãța o meserie de la specialiștii în domeniu, elevii vor fi recompensați cu 200 de lei din partea statului, cu o sumã echivalentã din partea companiei, dar și cu o diplomã de calificare recunoscutã internațional."

Experiența câștigatã de elevi va putea fi folositã chiar de angajator, care le oferã tinerilor un loc de muncã. Liceenii recunosc cã s-au sãturat de teorie și vor sã învețe o meserie care sã le ofere o slujbã sigurã.

Inițiativa practicii plãtite aparține celor care gestioneazã parcul industrial din Oradea.

Anca Sas - purtătorul de cuvânt al Primăriei din Oradea

"Ne-am dorit sã formãm tineri încã din liceu sã îi obișnuim și cu partea practicã, sã lucreze pe anumite aparate specializate și sã le oferim și posibilitatea ca dupã ce terminã școalã sã rãmânã sã lucreze la aceste firme."

Dacã nu vor sã lucreze dupã cei doi ani de practicã, elevii își pot continua studiile.

prof. Dorel Șaitoș - directorul Colegiului Tehnic Traian Vuia din Oradea

"Poate sã revinã la liceu,i se recunosc 10 clase, deci poate sã revinã in clasa a 11."

Prima perioadã de înscriere în clasele speciale va avea loc în luna mai, iar cea de-a doua în iulie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri