Sari la conținut

Prânz pe roţi. Oamenii nevoiaşi din Oradea primesc trei luni o masă caldă

Masa pregătită în cantina Colegiului Tehnic Transilvania a fost considerată un cadou de Crăciun de către cei aproape 30 de sărmani strânşi pe platoul din faţa Grădinii Zoologice.

"Masa asta înseamnă un lucru foarte bun şi un prilej de sărbători pentru noi toţi."

"Dorim să aducem înainte de sărbători şi nu numai în perioada sezonului rece un mesaj de mângâiere pentru aceste persoane", spune Consuela Govor, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Social-Comunitare Oradea.

Printre cei care au beneficiat de acţiunea caritabilă s-a aflat şi un bărbat de 46 de ani, care şi-a pierdut casa din cauza unor datorii la bancă. Şi-a găsit adăpost la azilul de noapte, unde mai face câte o reparaţie la clădire. E singurul gest de mulţumire pe care şi-l permite, în lipsa unui venit.

"E o mâncare caldă şi pentru mine şi pentru ceilalţi. De dimineaţa până seara sunt pe străzi, până după-masa la cinci... Contează foarte mult", afirmă Andrei Deji.

"Prânzul pe roţi" este o acţiune care se va desfăşura până în luna martie 2015. Mâncarea va fi împărţită, de luni până vineri, de la ora 12:00 atât pe platoul din faţa Grădinii Zoologice cât şi la intrarea din Piaţa Cetate, de pe Strada Griviţei.

O singură porţie de mâncare îi costă pe cei de la Administraţia Social Comunitară 5 lei. În total, pentru această campanie s-au alocat 10 mii de lei din bugetul local.

Reporter: Diana Grad
Operator: Cristian Rusu
Editor web: Adrian Laboş