VIDEO DRONĂ. Prăpăd în Satu Mare. Păduri şi livezi au fost puse la pământ de vânt

Data actualizării: Data publicării:
paduri-distruse-3

Vântul extrem de violent care s-a abătut asupra judeţului Satu Mare în noaptea de sâmbătă spre duminică a lăsat în urmă pagube însemnate. Peste 4.000 de metri cubi este volumul total al arborilor doborâţi în judeţul din nord-vest, potrivit unui calcul provizoriu al Direcţiei Silvice locale.

Printre cele mai afectate a fost comuna sătmăreană Turţ. Mai multe livezi din zonă au distruse, iar pomii fructiferi au fost făcuţi una cu pământul.

În comuna Tarna Mare, mai multe hectare de pădure au fost culcate la pământ. Localnicii au filmat sute de copaci smulşi din rădăcini ori rupţi de pe versantele din jurul aşezării.

Vântul violent şi ploile abundente din ultimele zile au lăsat comuna Călinești-Oaș fără curent electric. Sistemul de furnizare a suferit o avarie pentru remedierea căreia au intervenit de urgenţă echipele societăţii de electricitate.

În plus, din cauza copacilor care au căzut pe șosea, Drumul Județean 197 a fost blocat timp de câteva ore. Poliţiştii de la secția 8 de poliție Gherța Mică au deviat traficul prin alte zone până la eliberarea şoselei.

Editor web: Adrian Laboş / Imagini: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri