Pregătiri de iarnă, la sfârşit de vară

Data publicării:
BETA pregatiri iarna

Cu un pas înaintea iernii. Aşa par că vor să fie plasate anul acesta autorităţile care răspund de drumurile din Oradea şi judeţ. Se pare că fiecare a învăţat lecţia celul mai friguros anotimp, care vine... atunci când te aştepti mai puţin

"Am început pregătirile cu aproximativ o lună şi jumătate mai repede, tocmai în vederea pregătirii pentru sezonul rece", spune Ionel Ban, directorul tehnic al firmei de salubritate a Oradei. 

"În acest sens, se verifică planul de deszăpezire în vederea aprobării acesteia în Consiliul Local. Sunt stabilite procedurile clare pe zone, străzi. Conform acestor proceduri se va acţiona pentru deszăpezire în municipiul Oradea", precizează Mircea Stejeran, şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din Primăria Oradea.

În Oradea, numărul străzilor care urmează să fie deszăpezite a crescut la 335, cu 35 mai multe decât anul trecut. 

"Am semnat contractele de aprovizionare cu antiderapant, sare şi clorură de calciu, iar utilajele au intrat în revizie", confirmă directorul Ban. 

În total, vor fi pregătite 1400 de tone de sare, 400 de tone de nisip, 200 de clorură de calciu şi vor fi puse în funcţiune încă două utilaje mari de deszăpezire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri