Pregătiri pentru montarea structurii metalice a Podului Centenarului. Operaţiunea are loc peste o săptămână

Data actualizării: Data publicării:
structura metalica podul centenarului (7)

Lucrările de construire a Podului Centenarului din Oradea avansează de la o săptămână la alta. Până acum au fost realizate culeele și radierele de pe ambele maluri, iar structura metalică a construcţiei urmează să fie amplasată săptămâna viitoare. Podul Centenarului urmează să fie inaugurat la 1 decembrie 2018.

structura metalica podul centenarului (1)
structura metalica podul centenarului (1)

sursă foto: Primăria Oradea

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, structura metalică a Podului Centenarului a fost finalizată şi va fi montată după ce Administrația Bazinală de Apă Crișuri va termina lucrările la consolidarea malului stâng, în aval de Primărie.

„Greutatea structurii metalice a podului este de 340 de tone, podul urmând să aibă o singură deschidere de aproximativ 75 de metri între cele două maluri”, au transmis reprezentanţii administraţiei locale.

Specialiştii susţin că lucrările de consolidare a malului și cele de realizare a Podului Centenarului depind unele de celelalte: montarea construcției metalice a podului poate fi fi realizată doar după finalizarea consolidării malului; „în caz contrar, montarea podului ar bloca rampa de coborâre care trece pe sub pod”.

Tot în cadrul lucrărilor la Podul Centenarului au fost luate măsuri de restricţionare a traficului pe malul drept al râului pentru realizarea unui sens giratoriu. Astfel, între 4 şi 16 septembrie va fi închisă circulaţia pe strada Sf. Apostol Andrei – între străzile B.P.Hașdeu și Ady Endre, pe strada Ady Endre – între străzile Roman Ciorogariu și Moscovei și pe strada Szigligeti Ede.

Realizarea trecerii costă 12,6 milioane de lei. La final, podul va avea o lungime de 80 de metri şi o lăţime de 18 metri.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri