Pregătiri pentru "Simfonia Marii Uniri", în Piața Unirii din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
concert Unirii

Se fac ultimele pregătiri pentru Simfonia Marii Uniri, un concert extraordinar organizat la Oradea și dedicat Centenarului. De la ora 19, pe scena din Piața Unirii vor urca Orchestra și Corul Filarmonicii din Oradea, alături de soprana Tatiana Costiuc, din Republica Moldova, și violonistul Remus Rîmbu.

Sub bagheta dirijorului Romeo Rîmbu vor fi interpretate partituri celebre din lucrări de Porumbescu, Beethoven sau Mozart.

"E extraordinar, atât la propriu, cât și la figurat. Extraordinar, pentru că nu este în cadrul stagiunii, dar și în celălalt sens, pentru că este un concert deosebit. Tocmai ne aflăm la sfârșitul repetiției generale pe care am făcut-o la fața locului, eram puțin preocupat de sonoritate, pentru că în aer liber nu e ca într-o sală de concert, însă sunt pe deplin mulțumit de felul cum sună și putem garanta doritorilor un concert de foarte bună calitate", a declarat dirijorul Romeo Rîmbu.

Evenimentul este organizat de Rotary Club Oradea. Scopul este sprijinirea artiștilor din Republica Moldova prin achiziția unor instrumente muzicale, dar și strângerea donațiilor pentru refacerea Palatului Episcopal, grav afectat de incendiul de sâmbătă.

Traficul autoturismelor, cu excepţia autobuzelor OTL, va fi oprit în Piaţa Unirii de la ora 18 până la ora 24.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri